Dolkemenu hos Klaus d. 27.9.2002.
Referat

Menukortet.

 

Der indledes med lidt øl, mens vi samles og specielt Claus får afregnet. 

Bornholmer bryg
Breznak
Amstel Bock
T-Beer
??

Til aperitif serveres tør madeira. 

Barbeito sercial 1978.
Der vil blive serveret forskellige snacks og appetitvækkere.

Til forret serveres en anretning af seafood alt efter udbudet på dagen.

Hertil serveres hvidvin lavet på chardonnay druen: 

Roleto 2000 fra Piemonte Italien (13,5%)
Evans Estate Margaret River 1998 fra Australien (14%)





Som hovedret serveres hvidløgskrydret grillstegt T-bone med grill kartofler og grillstegte grøntsager.

Hertil serveres et udvalg af australske rødvine lavet på shiraz druen (I Frankrig hedder druen syrah og bruges i Rhone, store dele af sydfrankrig og til Chateauneuf-du-Pape)

Chateau Reynella 1994 McLaren Vale (14%)

Denne adskiller sig ved at være ”basket pressed” som er en gammel traditionel pressemetode, som i dag kun bruges af ganske enkelte winemakers.

Wolf Blass,  Presidents Selection 1998 South Australia (14,5%)

Herefter følger 2 special vine fra Peter Lehmann:

Eight songs  Barossa Valley 1997 (14%)
Stonewell, Barossa Valley 1996 (14%)

Lidt af ovennævnte forventes at række til osten – ellers må der trækkes på reserverne!

Altså lidt ost – alt efter det forhåndenværende udbud.

Til sidst lidt frisk frugt, hvortil der serveres en dessertvin:

Quinta do Coneco Licoroso 1987 (18%) 

Denne portugisiske hedvin fra Estremadura provinsen, har sin egen lille historie:
En vinbonde på randen af et nervesammenbrud pga. en ”hysterisk” kone og en giftefærdig datter, hvis brudgom stak af i sidste øjeblik, blev således tappet for de kræfter han skulle bruge til at organisere høsten af sine druer i tide.
Mens det skamfulde familiedrama forløb under hele egnens medlidende bevågenhed, åd solen sig ind på druesafterne, og snart lignede druerne den udtørrede ansigtshud på landsbyens ældste. Da brudens tårer omsider tørrede ud og den ærekrænkede fader endelig samlede sig om høsten, blev udbyttet en pisten mellemting mellem druer og rosiner (for sent til at brygge en pålidelig vin), som derefter opgivende og skødesløst blev hensat til gæring i håbet om, i det mindste, at redde sig en hæderlig hedvin.

Det er denne trivialhistories ”Happy End”, at det lykkedes over al forventning……. og nu efter 13 års omflakkende lagring på tank og på fad i to forskellige vinkældre, afslutter vi dette lille kapitel lokalhistorie med at servere denne tyktflydende, frodige, aromatiske og fløjlsbløde dessertvin med en umiskendelig hilsen fra ”rosinerne” fra dengang bruden blev svigtet.

PS: hun blev aldrig gift!