Dolkemenu hos Klaus d. 5-10-93.

Velkomst Cremant demi sec fra Saumur  
Forret Skaldyrstallerken  
Vin Cloudy Bay
Marlborough New Zealand
Cahrdonnay 1990, 140,- kr
  Mersault
Laboure-roi 1988, 200,- kr
Mellemret Italienske specialiter  
Vin Castello di Nipozzano
Riserva 1988 DOCG
Chianti rufina
  Bruscone dei Barbi 1988
Vino da tavolta Toscano, 150,- kr
Hovedret Bøffel mørbrad  
Vin Errazuriz 1989 special reserve
Cabernet sauvignon, Chile
  Charteau Clerc Milon 1985/1976
Pauillac, Bordeaux, 150,-/200,- kr
Dessert Vanilje parfait med marcipan
og mørk chokolade
 
Vin Selection de Grains Nobles 1989
gewurztraminer
Jean Schaetzel, Vin d'alsace
  Ste. Michelle Chateau reserve 1989
Late Harvest White Riesling
Rive Ridge wineyard

 

Lidt om vinene:  
Velkomst Cremant fra distriktet Samur i Frankrig. Vin efter champagnemetoden, som ikke kommer fra Champagne, kaldes i Frankrig, cremant.
Forret Den klassike hvide bourgogne fra Mersault, smages "mod" vinderen af en stor blindsmagning i København 1991, hvor der blev smagt ca. 120 forskellige chardonnay.
Mellemret Chianti fra Toscana smages "mod" en Toscana-vin som kun må kalde sig "Vino da tavola" (vin de table), på grund af fremstillingsmetoden. Druerne ligger til tørre i solen inden presning og lagring foregår på små egefade (barriqes).
Hovedret Cabernet fra Chile "mod" cabernet fra Bordeux.
  Der sluttes med Bordeaux'en i en fuldmoden årgang.
Dessert Charteau D'yquem har vi jo smagt, så vi skal istedet prøve to forskellige søde vine, fra henholdsvis Alsace og fra Staten Washington i det nordvestlige USA.